Jumaat, 23 April 2010

Sri Sayang Apartment, Tg. Bunga, Pulau Pinang
Baru aku terperasan bahawa Sri Sayang Apartment tu tempat yang aku dan keluarga menginap sempena cuti sekolah baru-baru ini. Rupa-rupanya tempat tersebut menjadi hangat apabila tuduhan rasuah sex keatas ketiga-tiga ADUN Perak dibebaskan. Barulah aku teringat betapa indahnya tempat tersebut yang mengadap Hotel Rasa Sayang.

Sewanya tidaklah mahal sangat kerana ianya apartment bukan bilik. Ada yang dua bilik dan 3 bilik dan sewa serendah RM160.00 semalam pada apartment yang dua bilik. Ianya diuruskan oleh satu syarikat persendirian dan individu. Mudah untuk mendapatkan bilik-bilik tersebut dari individu atau tuan punya apartment yang sedia menunggu di restoran bawah.

Dilampirkan gambar apartment tersebut untuk tatapan kita semua.

Kesinambungan dari cerita diatas adalah seperti berikut.

Mahkamah Sesyen Ipoh hari ini membebaskan dua bekas ahli dewan undangan negeri PKR berhubung dakwaan rasuah tanpa dipanggil bagi membela diri.

Hakim Azhaniz Azman berkata pendakwaan telah gagal membuktikan kes prima facie dan mengarahkan mereka dibebaskan serta mereta.

Mohd Osman Mohd Jailu, 58 (Changkat Jering) dan Jamaluddin Mohd Radzi, 53 (Behrang) didakwa bersama tiga yang lain - bekas adun PKR Usaili Alias, 56, bekas ahli majlis daerah Perak Tengah Zul Hassan, 46, dan kontraktor, Fairul Azrim Ismail, 31.

Mereka didakwa melakukan kesalahan rasuah itu di pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak dan di restoran Kluang Station Cafe di Medan Istana, Ipoh dan di Aquarias Restaurant & Bar di Bukit Mertajam antara 14 hingga 19 Ogos 2008.

Zul juga didakwa menerima rasuah seorang perempuan bagi tujuan mengadakan hubungan seks pada 8.10 malam 14 Ogos lepas di Sri Sayang Apartment, Pulau Pinang.

Ahli perniagaan Fairul Azrim Ismail, 30, yang dituduh menerima habuan rasuah seks di Sri Sayang Apartment pada 14 Ogos lalu untuk membantu seorang bernama Mohamad Imran Abdullah memperoleh projek pembangunan bersama di Bandar Baru Seri Iskandar melibatkan Majlis Daerah Perak Tengah dibicarakan secara bersama dengan lima tertuduh berkenaan.

1 ulasan:

  1. Berapakah umur Fairul Azrim yang sebenarnya? 30 atau 31?

    BalasPadam